top of page
 • Writer's pictureHakunilan Hammas

Tervetuloa helmikuu! Sähköhammasharja ja GUM-tuotteet


Terveiset täältä Hakunilan Hammaslääkäriasemalta! Ihmettelemme, miten nopeasti tammikuu on mennyt ja kuukausi on jo lähestymässä loppuaan. Aloitimme puhumalla hammastarkastuksen säännöllisyyden tärkeydestä ja teimme Instagramiin aiheesta postauksia. Hammaslääkäri Markku puhui videolla suun piilevistä ongelmista, joita ei itse voi havaita. Tämän takia on todella tärkeää käydä kerran vuodessa suun perustutkimuksessa. Me lähetämme potilaillemme kutsun vuosittaiseen suun ja hampaiden tarkastukseen. Vuosikutsu on oiva tapa pitää kiinni säännöllisyydestä ilman, että potilaan tarvitsisi itse siitä huolehtia. Kunhan vain saapuu kutsuttuna ajankohtana vastaanotolle ja jos aika ei sovi, niin sen voi soittamalla tai sähköpostilla helposti siirtää eteenpäin.

Hakunilan Hammas - tulppaanit tuomassa iloa
Hakunilan Hammas - tulppaanit tuomassa iloaTammikuussa ajattelimme, että on aika aloittaa uusi vuosi uusilla suun ja hampaiden kotihoitotuotteilla tai ainakin käydä kotona läpi mitä tulisi uusia. Sähköharjojen harjaosat lähtivät meidän henkilökunnalla vaihtoon ja lisäksi otimme kokeiluumme uusia GUMin tuotteita.


Ensinnäkin valitse laadukas hammasharja, joka sopii sinun suusi tarpeisiin. Fluorihammastahna on kaiken A ja O, pese hampaat fluoritahnalla aamuin illoin kahden minuutin ajan. 2x2x2 on hyvä muistisääntö! Fluoritahna vahvistaa hampaita ja ehkäisee reikiintymistä. Hammaslanka tai hammasväliharja on tärkeä plakin poistossa hammasväleistä, joihin harja ei ylety. Älä unohda kielen puhdistamista – se auttaa ehkäisemään pahanhajuista hengitystä. Suuvesi täydentää suunhoitoa antamalla lisäsuojaa bakteereita vastaan. Muista myös käydä säännöllisesti hammaslääkärissä, jotta mahdolliset ongelmat voidaan havaita varhaisessa vaiheessa.


Pidä huolta hymystäsi ja anna suun kotihoitotuotteille niiden ansaitsema huomio!


INNOSTU HAMPAIDEN HOIDOSTA!


 1. Löydä oikeat tuotteet: Valitse hammasharja, hammaslanka tai hammasväliharja ja hammastahna, jotka sopivat sinulle parhaiten. Laadukkaat ja mieleisesi tuotteet voivat tehdä hampaidesi hoidosta nautinnollisempaa.

 2. Aseta tavoitteita: Määritä konkreettisia tavoitteita suunhoidollesi, kuten säännöllinen harjaus KAHDESTI päivässä, hammasväliharjan käyttö joka ilta tai veden juominen virvoitusjuomien sijaan. Tavoitteet antavat suunnan ja motivoivat jatkamaan.

 3. Luo rutiini: Sisällytä suunhoito osaksi päivittäistä rutiiniasi.

 4. Palkitse itsesi: Aseta pieniä palkintoja itsellesi aina, kun saavutat suunhoitotavoitteesi. Se voi olla uusi hammashoitoväline tai – tuote tai vaikka muu pieni hemmottelu.

 5. Muista pitkän aikavälin hyödyt: Säännöllinen suunhoito ei vain ylläpidä suunterveyttä, vaan sillä on myös laajempia terveysvaikutuksia.

Innostuminen on prosessi, jossa pienet askeleet tekevät suuren muutoksen suunterveyteen!

KUINKA USEIN HAMMASHARJA TAI HARJASPÄÄ SÄHKÖHARJAAN PITÄÄ UUSIA


Hammasharja ja harjaspää olisi hyvä vaihtaa vähintään kolmen kuukauden välein uuteen. Harjan oikea vaihtoaika on jo huomattavasti ennen kuin harjakset alkavat harottaa. Erityisesti flunssan tai muun sairauden jälkeen harja pitäisi myös vaihtaa uuteen. Hammasharjan ikääntyessä ja kuluessa sen puhdistusteho heikkenee, kuluneet harjakset eivät poista plakkia yhtä tehokkaasti ja ne voivat myös vaurioittaa ikeniä. Lisäksi harjaan kertyy erilaisia bakteereja ja sen takia sen uusimisesta on pidettävä huolta. Useissa sähköharjoissa on myös ilmaisimet, jotka vaihtavat väriä vihreistä keltaisiksi, kun harjaspää on aika vaihtaa. esimerkiksi Oral-B-sovellukseen voi myös asettaa helposti muistutuksen, niin tiedät, milloin harjaspää on aika vaihtaa.


Plant Dreams pull weeds & grow a happy life englanniksi mietelause

MILLAINEN ON HYVÄ HARJA


Markkinoilla on runsas valikoima erilaisia hammasharjoja ja sähköharjoja. Hammasharjan valinnassa on kiinnitettävä huomioita harjan kokoon, harjasten pehmeyteen, taipuisuuteen ja hammasharjan varren ominaisuuksiin. Hyvän hammasharjan harjakset ovat pehmeät eli SOFT ja taipuisat. Hammasharjoissa on kaupan valikoimassa soft ja medium, ne kuvaavat harjasten pehmeyttä.

Sopivan kokoisella hammasharjalla saadaan puhtaaksi myös poskihampaiden takapinnat. Pieni, lyhyt ja kapea harjaosa mahdollistaa harjan liikuttamisen myös suun taka-alueella. Hammasharja on aina henkilökohtainen. Harja huuhdellaan käytön jälkeen puhtaaksi juoksevan kuuman veden alla. Puhdas harja ehkäisee mikrobien kasvua. Muista myös, että harja laitetaan kuivumaan harjaosa ylöspäin hammasmukiin.


Etsimällä itsellesi, omaan suuhusi sopivan kokoisen harjan ja vielä sen lempivärisen, tulee pesuhetkestä miellyttävä. Hammasharjavalikoimassa löytyy myös trendikkäitä kuoseja visuaalisuuden ystävälle. Kiva hammasmuki kivalle harjalle voi olla aamuun ja iltaan mukava piristys. Me kehotimme koko perheelle yhteistä puuhaa ostamalla mukit ja maalaamaan niihin omat nimet ja vaikka oman lempiemojin. Kaikki pienet yksityiskohdat ja omaleimaiset tyylittelyt, tekevät hammaspesusta varmasti hauskankin rutiinin. Hammasharja voi olla jopa tahmean aamun pieni pelastus! 😊

SÄHKÖHARJAN OMINAISUUDET


Tutkimukset ovat osoittaneet sähköharjan edistävän suun terveyttä poistamalla plakkia tehokkaammin kuin perinteisen hammasharjan. Tämän vuoksi hammaslääkärit suosittelevat sähköharjan käyttöä. Hyvä suuhygienia on välttämätöntä hampaiden terveyden kannalta, mutta se vaikuttaa myös yleiseen hyvinvointiin. Nailonharjaksiset hammasharjat keksittiin 1930-luvulla, jolloin vaihtoehtoja ei paljon ollut tarjolla. Nykyään taas tuntuu vaihtoehtoja olevan jo niin paljon, että on valinnan vaikeus!


Sähköhammasharjoissa on eroja ja valinta riippuu omista tarpeistasi. Osa harjaspäistä tekee pyörivää liikettä, kun taas värähtelevät harjaspäät liikkuvat sivusuunnassa. Jotkin harjakset ovat sykkiviä, jolloin harjaspää liikkuu pyöriessään edestakaisin hampaita vasten, mikä tehostaa plakin irrottamista.


Esim. ORAL-B vaihtoharjoja


Cross Action: Edistyksellisin harjaspää, jonka harjakset ovat täydellisessä kulmassa ja poistavat jopa 100 prosenttia enemmän plakkia tavalliseen käsikäyttöiseen hammasharjaan verrattuna.

Floss Action: Puhdistaa hammasvälit todella tehokkaasti sen MicroPulse-harjasten ansiosta.

3D White: Kiillottaa hampaita ja tekee hampaista valkoisemmat heti ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen. Sen kiillotuskuppi valkaisee hampaita poistamalla pinnallisia värjäymiä.

Sensitive Clean: Harjaspää puhdistaa tehokkaasti ja hellävaraisesti erittäin pehmeiden harjastensa ansiosta ja sopii erityisesti herkille ikenille.

Sähköhammasharjoja on monenlaisia ja lisäksi eri malleissa on käteviä ominaisuuksia. Harjausajastin on yksi hyvä ominaisuus, joka kertoo, kuinka pitkään kutakin suun aluetta tulee harjata.


Paineentunnistin on kätevä erityisesti herkille ikenille. Liian voimakas harjaaminen ei irrota enempää plakkia, vaan se voi olla jopa haitallista hampaille ja ärsyttää ikeniä. Tunnistin ilmoittaa merkkivalolla, surinalla ja piippauksella, jos painat liian kovaa.

UUDESSA Oral-B Genius sähköharjassa on huippu ominaisuus, joka kertoo, mistä olet harjannut ja mistä et, jotta mikään kohta ei jää harjaamatta!

Uusimmissa Oral-B malleissa on bluetooth yhteyden kautta toimivia älykkäitä ominaisuuksia: ne muodostavat yhteyden älypuhelimeesi Oral-b sovelluksen kautta ja antavat palautetta harjaustavoistasi!

Oral-B tiedot ovat heidän tuotesivuiltaan.
MIKÄ ON TÄRKEINTÄ SÄHKÖHARJAN VALINNASSA


Huh, mikä avuksi tässä valtavassa sähköharjojen tarjonnassa. Kannattaa pitää mielessä, että kaikkein tärkeintä on, että pidät hankinnastasi. Paras sähköhammasharja on sellainen, että tykkäät käyttää sitä! Harjaat sillä kaksi minuuttia ja puhdistat kaikki hampaiden pinnat. Voit kysyä hammaslääkäriltäsi suositusta ja ohjausta millainen harjaspää ja harja on sinulle hyvä.


GUM ActiVital hammastahnat
GUM ActiVital hammastahnat

UUSIA TUOTTEITA – TUOTEUUTUUKSIA


GUMin tuote-esittelijä toi meille jälleen upeita tuotenäytteitä potilaille jaettavaksi ja itsellemme kokeiltavaksi.


Saako kylmä tai kuuma ruoka ja juoma hampaasi särkemään?


GUM SensiVital+ lievittää hampaiden vihlontaa.


GUM SensiVital+ hammastahna on suussa miellyttävän pehmeän tuntuinen ja väriltään ihana mintunvihreä. ❤️ Sopii herkille hampaille, joiden hoitoon tulee kiinnittää erityistä huomioita.

Tämä hammastahna TUKKII hammasluussa olevat pienet kanavat ja helpottaa VIHLONTAA välittömästi.


GUM SensiVital+ hammastahna antaa nopean ja pitkäkestoisen suojan vihlontaa vastaan vahvistamalla hampaiden kiillettä, suojaamalla kiilteen alla olevaa pehmeämpää hammasluuta ja rauhoittamalla sen hermopäitä. Hellävarainen hammastahna sopii aikuisille ja yli 7-vuotiaille lapsille päivittäiseen käyttöön.


Fluori ja isomalti tukevat kiilteen remineralisaatiota eli kariesbakteerien tuottamien happojen liuottaman kiilteen uudelleen kovettumista. Hammastahnan hankaavuusarvo eli RDA on 50 eli tahna on suotuisa myös eroosiosta kärsiville hampaille. Hammastahnassa on ihana ja raikas mintun maku. Hammastahnan voi ostaa apteekista.

GUM PAROEX 0,06 %

Tulehtuneille tai vertavuotaville ikenille. Jopa 70 % suomalaisista kärsii ienongelmista jossain elämän vaiheessa. Vaikka ienongelmat ovat yleisiä, tulee ne ottaa vakavasti ja hoitaa. GUM PAROEX tuotteet eivät ainoastaan poista olemassa olevaa plakkia, vaan myös ennaltaehkäisevät uuden plakin syntymistä ja antavat pitkäkestoisen suojan iensairauksia vastaan.


Jos kärsit ienongelmista on GUM PAROEX 0,06 % klooriheksidiinihammastahna täydellinen sinulle! Sopii päivittäiseen käyttöön ja auttaa estämään plakin ja ientulehdusten syntymistä. Helpottaa ientulehduksen oireita. Käytetään hampaiden pesuun normaalin fluorihammastahnan sijasta.

 • Auttaa ehkäisemään plakin kertymistä

 • Rauhoittaa ärtyneitä tai tulehtuneita ikeniä

 • Ylläpitää suun terveyttä esim. Oikomishoidon aikana sekä potilailla, joilla on implantti tai hammasproteesi

 • Aloevera kosteuttaa ja rauhoittaa suun ärtyneitä limakalvoja

 • B5- ja E-vitamiini vahvistavat ja elvyttävät suun limakalvoja

 • Raikas mintun maku

GUM PAROEX tuotteet soveltuvat erityisen hyvin erilaisten ienongelmien hoitoon. Sopii myös vanhusten hammashoitoon ja niille, jotka eivät pysty itse huolehtimaan päivittäisestä suunhoidosta.


GUM PAROEX 0,12 % hammastahna on erityisesti lyhytaikaiseen käyttöön tarkoitettu hammastahna, joka auttaa hoitamaan ientulehdusta ammattimaisesti ja kontrolloimaan plakin kertymistä.


Levitä geelimäistä tahnaa hoidettavalle alueelle pehmeällä hammasharjalla tai GUM SOFT-picks hammasväliharjalla tai harjaa hampaat tahnalla jokaisen aterian jälkeen tai vähintään kahdesti päivässä.

 • Auttaa ehkäisemään plakin kertymistä

 • Rauhoittaa ärtyneitä ja tulehtuneita ikeniä

 • Suositellaan käytettäväksi ennen ja jälkeen suukirurgisia toimenpiteitä, hampaan poistoa ja implanttien asettamista

 • Aloevera kosteuttaa ja rauhoittaa suun ärtyneitä limakalvoja

 • Provitamiini B5 vahvistaa ja elvyttää suun limakalvoja

 • Raikas mintun maku


GUM SensiVital+ hammastahnat ja tulppaanit taustalla
GUM SensiVital+ hammastahnat

HAMMASVÄLIEN PUHDISTUS

Hammasvälien puhdistukseen ei pelkkä harjaus riitä. Muista puhdistaa hammasvälit päivittäin hammasväliharjalla, hammastikulla tai hammaslangalla. Suuremmat hammasvälit puhdistetaan hammasväliharjalla. Ahtaampien hammasvälien puhdistamiseen voi käyttää hammaslankaa. Hammasväliharjoja saa apteekeista ja supermarketeista.

Jos hammastikun käyttäminen saa ikenesi vuotamaan verta, ovat ikenesi todennäköisesti tulehtuneet. Ottamalla GUM Soft Picks Pro hammastikut mukaan päivittäiseen hampaiden puhdistusrutiiniisi, saat ienverenvuodon loppumaan ja ikenesi voimaan paremmin! Gum soft pikcs pro hammastikut rikkovat plakkikerrosta eli biofilmiä ienrajastasi, minkä vuoksi hammasharjasi on helpompi pestä biofilmi ja sen bakteerit pois.


Soft-pikcs on varastettu pehmeillä nystyillä, jotka tarjoavat ikenillesi myös jumppaa hieroen niitä. Jumppa ikenille on sama kuin jumppa sinullekin, hyvinvointia ja vahvuutta lisäävää.

GUM SOFT PICKS PRO hammasvälitikuissa on lähes kaksi kertaa enemmän puhdistavia harjaksia kuin aiemmassa Advanced mallissa. Ultrapehmeät harjakset tekevät hammasvälien puhdistamisesta tehokasta ja miellyttävää. Varren muotoilu takaa helpon puhdistuskokemuksen. Hammasväliharjoja on koossa S, M, L, joten jokaisen hammasväleille löytyy sopiva koko. Hammasvälitikut on tarkoitettu päivittäiseen käyttöön puhdistamaan hammasharjan jättämät plakkikertymät. Kätevät harjakset mahtuvat puhdistamaan tehokkaasti hampaiden välit myös vaikeista paikoista ja samalla ientulehduksen mahdollisuus pienenee. Soft picksien käyttö on hyvin yksinkertaista ja pienen harjoittelun jälkeen hyvin helppoa.


 1. Avaa pakkaus ja aseta hammastikun varsi etusormen ja peukalon väliin.

 2. Ohjaa hammastikku hellästi hampaiden väliin ja käy läpi myös hampaiden ienrajat.

 3. Liikuta hammastikkua kevyellä edes-takaisin liikkeellä ja vältä vinottaisia liikkeitä.

 4. Kiinnitä erityistä huomiota rautojen, implanttien, siltojen ja kruunujen ympäristön puhdistukselle.

 5. Käy jokainen hammasväli ja puhdistettava kohta läpi järjestelmällisesti, jotta mikään väli ei jää puhdistamatta.


Vielä yksi hyvä tuote listalle: GUM Original white

Auttaa poistamaan hampaiden värjäymiä ja tummentumia hampaan pinnalta palauttaen hampaan luonnollisen värin. Tietyt ruoka-aineet, juomat, mausteet ja ikääntyminen aiheuttavat hampaisiin pinttymiä. Ne on turvallisinta hammaskiilteen kannalta poistaa siihen tarkoitetulla hammastahnalla. Kuitenkin on hyvä tarkistaa, että värjäymiä poistava tahna ei sisällä hampaille haitallisia valkaisuaineita, peroksideja tai hankaavia aineita. GUMin Original white on hampaille hellä ja se soveltuu päivittäiseen käyttöön samalla poistaen pinttymiä ja ennaltaehkäisee hampaiden värjäytymistä.

GUM tuotteiden tuotetiedot heidän tuotesivuiltaan.


HELMIKUUSSA #HYMYÄ HUULILLE 😊


Hyvien tuotevinkkien ja hammashoitoon innostavien aiheiden lisäksi haluamme levittää ihmisten huulille onnellista hymyä. Aurinkoinen hymy ei tarvitse täydellistä valkoista suoraa hammasriviä, vaan hyvin hoidetut hampaat ja suu riittää. Itselle tieto siitä, että suu tuoksuu raikkaalle ja hammasvälit on puhdistettu, luo vapauden ja turvan aitoon hymyyn. Säännöllinen suunhoito, terveelliset elämäntavat ja positiivinen asenne ovat avain säteilevään hymyyn.


HELMIKUUN HAASTE


Ota itsestäsi hymykuva missä vain ja milloin vain ja tägää Hakunilan Hammaslääkäriasema Instagramissa sekä #hymyähuulille 😊 Hymykuvan jakajille lähetämme yllärilahjoja silloin tällöin :)


GUM SensiVita+ hammastahna ja hammasmuki, jossa hymyilevät huulet
Hymyä huuleen

57 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page