top of page

BRUKSISMI eli HAMPAIDEN NARSKUTUS

Bruksismilla eli hampaiden narskuttelulla tarkoitetaan joko unen aikaista tai valveilla tapahtuvaa tahdosta riippumatonta hampaiden nopeajaksoista kiristelyä ja hidasliikkeistä narskutusta. 
Bruksismi on lievänä hyvin yleistä ja syitä narksutteluun on monia. Syitä voivat olla esim. purentahäiriöt, perinnöllinen alttius ja stressi. Voimakas ja usein ilmevevä bruksismi voi vaurioittaa hampaita ja niiden kiillettä tai aiheuttaa erilaisia suun seudun kiputiloja, suun limakalvon haavaumia, korvakipua, tinnitusta, huimausta tai päänsärkyä. 
Jos narskuttelua ilmenee jatkuvasti tai se on voimakasta, on syytä hakeutua hammaslääkärin vastaanotolle. 

TULE HOITOON!

Erikoissairaanhoitaja Päivi Kettunen hoitaa botuliinipistoshoidoilla vastaanotollamme asiakkaita kerran kuukaudessa torstaisin 
klo 16-20. 

Erikoissairaanhoitaja Päivi Kettunen

BRUKSISMIN HOITO BOTULIINILLA

Botuliinihoito estää lihakseen injektoituna lihaksen jännittymisen yleensä 3 - 6 kuukauden ajaksi. Hampaiden kovasta yhteenpuremisesta kärsivillä henkilöillä leuka rentoutuu ja päänsäryt vähenevät. Vaikea-asteisen bruksismin hoidon lääkeaineena käytetään botuliinitoksiinia. Hoidosta on saatu hyviä hoitotuloksia, koska lääkeaine vaikuttaa hermoliitosten toimintaan ja siten vähentää puremalihasten yliaktiivista toimintaa.

Fragile Pampas

HOIDON KULKU

Arviointikäynnille varataan puolen tunnin hoitoaika, jossa hammaslääkäri tutkii purentalihasten kunnon ja arvioi hoidon tarvetta. Arviointikäynnin hinta on 90 €.

 

Bruksismin hoito botuliinilla kuuluu KELA-korvattavuuden piiriin. Hammaslääkäri kirjoittaa potilaalle lääkemääräyksen apteekkiin, lääkeaine noudetaan ja tuodaan mukana vastaanotolle toimenpidepäivänä. Lääkevalmisteen omavastuuhinta on noin 140 €. 

 

Hoitokäynnillä pistokset laitetaan sekä leukakulman alueelle että ohimolle kasvojen molemmin puolin. Potilas on toimintakykyinen ja ajokuntoinen heti injektioiden laittamisen jälkeen. Hoitokäynnin hinta on 300 €.

 

Botuliinihoito 440 € ( sis. botuliinin hinnan, joka noin 140 € kela-korvauksen jälkeen).

Relaxion-huone

Vastaanotollamme on relaxation-huone, joka on pehmeillä ja rauhoittavilla sävyillä ja elementeillä luotu rentoutumiseen.

Pelkopotilaan hammaslääkärin odotushuone
bottom of page