Hakunilan Hammaslääkäriasema

Hammashoitaja Katri Hyytiäinen


Mikkelistä kotoisin olevan Katrin tie hammashoitajakoulutukseen Helsingin IV terveydenhuolto-oppilaitokseen alkoi jo varsin nuorena aikuisuuden kynnyksellä. Tällä määrätietoisella nuorella naisella oli selkeä tavoite valmistuttuaan vuonna 1995. Oltuaan yksityisellä hammasasemalla muutaman vuoden töissä, hän halusi myös oman yrityksen. Tämä haave toteutui yhteistyön alkaessa hammaslääkäri Markku Pirhosen kanssa.

Katrille elämässä on tärkeintä työn ja kodin tasapaino. Hän viettääkin miehensä kanssa kaiken vapaa-aikansa heidän painia harrastavan poikansa harjoituksissa ja kilpailuissa. Koti-ihmisenä Katri tykkää leipomisesta ja ruuanlaitosta, hänen ystävänsä ovatkin onnekkaita saadessaan kutsuja hänen loihtimiensa herkkujen äärelle.

Lapsena Katri tykkäsi piirtää ja maalata, aikuisena hän on maalannut sanan varsinaisessa merkityksessä useat seinät. Valkoinen maali onkin tullut tutuksi hänen remontoimien asuntojen asukkaille. Tämä vantaalainen monitoiminainen rentoutuu parhaiten hyvän elokuvan äärellä.

Työkaverit arvostavat Katrin sinnikkyyttä ja periksiantamatonta paneutumista potilastyössä. Hänen sarkastinen huumorinsa kukkii myös työpäivän lomassa.

Hammaslääkäri Markku Pirhonen


Markku on työkavereiden mielestä luotettava, rauhallinen, ammattilainen, joka todella osaa asiansa. Hänen vahvuutensa potilastyössä on asiakkaiden yksilöllinen huomiointi. Hän huolehtii potilaan hyvinvoinnista läpi koko hoitoprosessin ja on potilaista aidosti välittävä. 

Hammaslääkäriksi Markku opiskeli Helsingin yliopistossa valmistuen vuonna 1995. Valmistumisen jälkeen hän oli julkisella puolella Helsingin kaupungin palveluksessa vuoden, jonka jälkeen hammashoito yksityisellä puolella on tuntunut omimmalta. Omalla pienellä vastaanotolla hän pystyy toteuttamaan omia arvojaan mukailevaa potilastyötä, jossa lähtökohtana on potilaan kuunteleminen ja hänen palveleminen. Jo yli 20 vuoden kokemus hammaslääkärin työssä on tehnyt hänestä vakaan ammattilaisen, johon potilaan on hyvä luottaa.

Perhe ja kodin rauha ovat Markulle latautumisen paikka, josta hän ammentaa itseensä voimavaroja. Lempipuuhaa on kotona takan ääressä rentoutuminen hyvän lukemisen kanssa. Hänellä on läheiset välit neljään jo lähes aikuisikäiseen lapseensa. Yhteisinä harrastuksina on mielenkiinto jääkiekkoon ja formuloihin. Markku onkin tuttu näky tyttäriensä kanssa pelikatsomossa. Salilla treenaaminen ja lenkkeily tulivat hänen elämään jäädäkseen muutama vuosi sitten: "Pitää pysyä hyvässä kunnossa, ollakseen hyvä työssään."


Psykiatrinen sairaanhoitaja Tiina Pirhonen


Tiinaa työyhteisössä kuvaillaan iloiseksi, me-henkiseksi, tunnelman luojaksi, jolla on tarkka visuaalinen silmä. Hän on toisia kannustava ja inspiroiva, asiantunteva markkinointivastaava.

Tiina opiskeli psyk.sairaanhoitajaksi Vaasassa lukion jälkeen ja valmistui v 1997, jonka jälkeen matka jatkui kohti Helsinkiä ja työelämää. Hänelle vastaanoton viihtyisyys ja seesteisen tunnelman luominen potilaalle on ensisijaisen tärkeää. Hänen mielestään ympäristöllä on suuri vaikutus jännittämisen ja pelon lievittämisessä.

Viimesittäin Tiina opiskeli SammonTakojissa Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon,  jonka ansiosta koko työyhteisö sai uutta tietoa ja näkemystä yrityksen jatkuvaan kehittämiseen.

Evijärveltä kotoisin olevalle Tiinalle luonnossa liikkuminen ja liikunta yleensäkin on tärkeä osa omaa hyvää oloa. Vapaa-ajalla hän viihtyy perheen ja ystävien kanssa kaffitellen, läheisten hyvinvointi onkin hänelle tärkeää. Myös kodin tunnelman on oltava kohdillaan ja lähes aina hänellä on jokin stailausprojekti meneillään. 


Hammashoitaja Annika Shams

Hammashoitajaksi Annika opiskeli lukion jälkeen Helsingin IV terveydenhuolto-oppilaitoksessa ja heti valmistuttuaan vuonna 1994 hän aloitti työnsä Hakunilan Hammaslääkäriasemalla. 

Annika on asunut Hakunilassa aina viisivuotiaasta pikkutytöstä asti, jolloin hänen perheensä muutti Vantaalle. Nykyään Annikan perheeseen kuuluu aviomies, kaksi lasta ja kolme kissaa, joten hän onkin melkoinen "kissaihminen". Jo lapsuuskodissa hänellä oli aina kissa. 

Lapsuuden ja nuoruuden todella tärkeä mielenkiinnon kohde oli yleisurheilu kilpatasolla, joka sekin jatkuu oman pojan seuratessa äidin jalanjälkiä. Edelleen Annikalle on tärkeää liikunta ja liikkuminen erityisesti luonnossa, varsinkin syksyisin sieniaikaan ja metsäretket muutoinkin jokaisena vuodenaikana, ovat hänelle henkireikiä. Liekö rakkaus luontoon saanut alkunsa lapsuuden saaristokesistä.

"Päivä kerrallaan" on Annikan motto ja se näkyykin hänen rauhallisessa ja elämänmyönteisessä asenteessaan.

Työkavereiden mielestä Annika on hammashoitajana erittäin tarkka ja huolellinen. Hän tietää joka tavaran paikan ja hänen vahvuutensa on hyväntuulinen ja raikas asiakaspalvelu. Työyhteisössä hän on toiset hyvin huomioon ottava, jonka hersyävä nauru ja hyvä huumori tarttuvat muihinkin :)