Hakunilan Hammaslääkäriasema

Hammaslääkäri Markku Pirhonen


Markku vietti lapsuuden ja nuoruuden Pohjois-Haagassa ja Kannelmäessä. Pohjois-Haagan lukion jälkeen hän aloitti opinnot Helsingin yliopistossa valmistuen vuonna 1995 hammaslääkäriksi.

Valmistumisen jälkeen hän oli Helsingin kaupungin palveluksessa vuoden, jonka jälkeen hammashoito yksityisellä puolella on tuntunut mieluisimmalta. Omalla pienellä vastaanotolla hän pystyy toteuttamaan itselle tärkeitä arvoja hammaslääkärinä.

Työyhteisössä Markkua pidetään rauhallisena, luotettavana ammattilaisena, joka todella osaa asiansa. Hänen vahvuutensa on potilaiden yksilöllinen, aito kohtaaminen ja kuunteleminen. Hoitotyö lähtee aina potilaan tarpeista ja yhteistyössä etenemään. Markku huolehtii potilaansa hyvinvoinnista koko hoitoprosessin. Jo yli 20 vuoden kokemus hammaslääkärin työssä on tehnyt hänestä vakaan ammattilaisen, johon potilaan on helppo luottaa.

Perhe ja kodin rauha on Markulle tärkeä paikka, jossa hän ammentaa itseensä voimavaroja. Hänellä on läheiset välit neljään jo aikuisikäiseen lapseensa, joista kaksostyttäret asuvat vielä kotona. Yhteisinä harrastuksina heillä on jääkiekon ja formuloiden seuraaminen. Markku onkin tuttu näky jääkiekkokatsomossa tyttäriensä kanssa.

Kuntosalilla treenaaminen ja lenkkeily tulivat hänen elämäänsä muutama vuosi sitten jäädäkseen. Hänen mielestään parhautta on viikonloppuisin reippaat aamukävelyt vaimon kanssa. Markku onkin sitä mieltä, että on pysyttävä hyvässä kunnossa ollakseen hyvä työssään.Hammashoitaja Katri HyytiäinenMikkelistä kotoisin olevan Katrin tie hammashoitajakoulutukseen Helsingin IV terveydenhuolto-oppilaitokseen alkoi jo varsin nuorena

aikuisuuden kynnyksellä. Tällä määrätietoisella nuorella naisella oli selkeä tavoite valmistuttuaan vuonna 1995. Oltuaan yksityisellä hammasasemalla muutaman vuoden töissä, hän halusi myös oman yrityksen. Tämä haave toteutui yhteistyön alkaessa hammaslääkäri Markku Pirhosen kanssa. 

Katrille elämässä on tärkeintä työn ja kodin tasapaino. Hän viettääkin miehensä kanssa vapaa-aikansa heidän painia harrastavan poikansa harjoituksissa ja kilpailuissa. Kotona viihtyvä Katri nauttii leipomisesta ja ruuanlaitosta, hänen ystävänsä ovatkin onnekkaita saadessaan kutsuja hänen loihtimiensa herkkujen äärelle.


Lapsena Katri tykkäsi piirtää ja maalata, aikuisena hän on maalannut sanan varsinaisessa merkityksessä useat seinät. Valkoinen maali onkin tullut tutuksi hänen remontoimiensa asuntojen asukkaille. Tämä vantaalainen monitoiminainen rentoutuu parhaiten hyvän elokuvan äärellä.

Tällä hetkellä Katri opiskelee ratkaisukeskeistä terapiaa Helsingin psykoterapiainstituutissa. Koulutuksesta saamaansa tietoa ja taitoa hän hyödyntää hammashoitajan työssä mm. pelkopotilaiden kohtaamisessa. 


Työkaverit arvostavat Katrin sinnikkyyttä ja periksiantamatonta paneutumista potilastyöhön.
Hammashoitaja Annika Shams

Hammashoitajaksi Annika opiskeli Helsingin IV terveydenhuolto-oppilaitoksessa ja heti valmistuttuaan vuonna 1994 hän aloitti työnsä Hakunilan Hammaslääkäriasemalla. 


Annika on asunut Hakunilassa aina viisivuotiaasta pikkutytöstä asti, jolloin hänen perheensä muutti Vantaalle. Nykyään Annikan perheeseen kuuluu aviomies, kaksi lasta ja kolme kissaa, joten hän onkin melkoinen "kissaihminen". Jo lapsuuskodissa hänellä oli aina kissa.


Lapsuuden ja nuoruuden tärkeä mielenkiinnon kohde oli yleisurheilu kilpatasolla, joka sekin jatkuu oman pojan seuratessa äitinsä jalanjälkiä. Edelleen Annikalle on tärkeää liikunta ja liikkuminen erityisesti luonnossa, varsinkin syksyisin sieniaikaan ja metsäretket muutoinkin jokaisena vuodenaikana, ovat hänelle henkireikiä. Liekö rakkaus luontoon saanut alkunsa lapsuuden saaristokesistä. "Päivä kerrallaan" on Annikan motto ja se näkyykin hänen rauhallisessa ja elämänmyönteisessä asenteessaan.


Työkavereiden mielestä Annika on työssään erittäin tarkka ja huolellinen. Hän tietää joka tavaran paikan ja hänen vahvuutensa on hyväntuulinen ja raikas asiakaspalvelu.

Psykiatrinen sairaanhoitaja Tiina Pirhonen
Tiina on vastaanoton primus motor sanonnan kaikissa merkityksissä.  Sairaanhoitajan koulutuksen lisäksi hän on opiskellut yrityksen mainontaan ja yrityksen sisäiseen dynamiikkaan liittyviä opintoja. SammonTakojissa hän suoritti tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon, jonka ansioista koko työyhteisö sai uutta tietoa ja näkemystä yrityksen kehittämiseen.


Voikin sanoa, että Tiinalla on kaikki narut käsissään hänen ohjatessaan aseman toimintaa. Hänen vastuullaan on toki myös päivittäisiä vastaanottotoimintaan liittyviä asioita, mutta hän tekee mahdolliseksi sen, että muut saavat keskittyä potilastyöhön sataprosenttisesti. Tiinan motto onkin: " Älä jätä tekemättä sitä, minkä voisit tehdä huomennakin." Sydämen asia Tiinalle on vastaanoton tilojen pitäminen kauniina ja potilasta rauhoittavana. 


Tälle suurperheen äidille perhe ja ystävät ovat tärkeitä. Hän huolehtii jälkikasvustaan edelleen, vaikka lapset ovat jo lähes omillaan.  Tämän vilkkaan ja ekstrovertin eteläpohjalaistytön toinen puoli on metsissä ja lenkkipoluilla omissa ajatuksissaan viihtyvä runotyttö.


Työyhteisö arvostaa Tiinan kannustavaa, inspiroivaa  asennetta toisia kohtaan. Hän on lämmin, hyvän hengen luoja ja aina miettimässä uusia innostavia ideoita.